Nasz olej lniany powstaje poprzez jednokrotne wytłoczenie siemienia lnianego, jednej z najstarszych odmian lnu brązowego – szafir.

Olej lniany zawiera duże ilości witamin oraz niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu kwasów Omega 3 i Omega 6, w optymalnej dla zdrowia proporcji.

Nasz olej lniany tłoczony jest w unikalnej niskiej temperaturze, poniżej 38°C. Jest to decydujący czynnik pozwalający uniknąć stosowania polepszaczy i konserwantów. Dzięki temu olej lniany z OLEJARNI jest całkowicie naturalny i długo zachowuje swoje właściwości biologiczne.

Stanowi także wyborny dodatek kulinarny. Ma doskonały smak, lekko orzechowy aromat i piękny złocisty kolor. Dzięki unikalnej technologii tłoczenia nie posiada spotykanej często goryczki. Nadaje się do potraw serwowanych na zimno, sałatek, pieczywa, potraw wegetariańskich, majonezów i dressingów.