Witamina B17 (Amigdalina, amygdalin, amygdalina, letril, laetrile) najbardziej zasobne w nią źródło -jądro gorzkiej pestki moreli.

Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.

Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. Jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów a szczególnie magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem takich składników jak:

Witamina B15 (kwas pangamowy), kwas salicylowy (o działaniu bakteriobójczym)

Przechowywanie:

– w miejscu niedostępnym dla dzieci

– w suchym, chłodnym i najlepiej ciemnym pomieszczeniu

Kraj pochodzenia Turcja lub Grecja

Według UE maksymalna dzienna ilość spożycia pestek moreli to dwa jądra dziennie.

Każda partia posiada certyfikat

Posiada badania na Aflatoksyny.

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna: 2676Kj / 640kcal

Białko: 18,6g

Tłuszcz: 54,2g

Węglowodany: 16,9g