Witamina B17 (Amigdalina, amygdalin, amygdalina, letril, laetrile) najbardziej zasobne w nią źródło -jądro gorzkiej pestki moreli.
Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.
Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. Jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów a szczególnie magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem takich składników jak:
Witamina B15 (kwas pangamowy), kwas salicylowy (o działaniu bakteriobójczym)
Przechowywanie:
– w miejscu niedostępnym dla dzieci
– w suchym, chłodnym i najlepiej ciemnym pomieszczeniu
Kraj pochodzenia Turcja lub Grecja
Według UE maksymalna dzienna ilość spożycia pestek moreli to dwa jądra dziennie.
Każda partia posiada certyfikat
Posiada badania na Aflatoksyny.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 2676Kj / 640kcal
Białko: 18,6g
Tłuszcz: 54,2g
Węglowodany: 16,9g