KAWA ZIELONA – NOWO ODKRYTA JAKO NAJBOGATSZE ŹRÓDŁO POLIFENOLI – SILNYCH ANTYUTLENIACZY KAWA ZIELONA zawiera 60 000 MG/KG kwasu chlorogenowego dla porównania napar kawy palonej – 500 mg/dcm3 czarna jagoda 2000 mg/kg jabłko – 200 mg/kg Ziarna tej kawy pochodzą z małych wysokogórskich plantacji, usytuowanych na wysokości między 1500 a 3000 m npm. Tradycyjny oraz naturalny sposób uprawy i przerobu sprawia, że kawa nabiera cech nieporównywalnych z kawą z upraw przemysłowych. Kawy rosnące na terenach wyżynnych są naturalnie czyste, gdyż wysokość eliminuje przedostawanie się wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń do owoców kawowca, a ziarna dłużej dojrzewają nabierając pełni smaku i aromatu.

Zielona kawa zawdzięcza swoją nazwę kolorowi ziaren. Tylko kawa zielona zawiera substancję o nadzwyczajnym działaniu – kwas chlorogenowy ACG. Badania naukowe wykazały, że kwas chlorogenowy przeciwdziała wydzielaniu się wolnych rodników, ma silne właściwości bakteriobójcze, a w połączeniu z kofeiną zmniejsza przyswajanie cukrów, zapobiega magazynowaniu ich pod postacią tłuszczu I w ten sposób pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów. To unikalne połączenie kwasu ACG i kofeiny pobudza oczyszczanie organizmu z toksyn i spalanie tłuszczu już obecnego w organizmie.